NyhetsbildZoom
One desire spelade in sin rockvideo i Lappfjärds kyrka. Foto: Skärmdump

Spelade in rockvideo i Lappfjärds kyrka

Anders Bergvik -
Gitarristen i bandet One Desire, Jimmy Westerlund valde Lappfjärds kyrka som inspelningsplats för bandets färskaste video.

One Desire, vars genré närmast kan betecknas som melodisk hårdrock grundades för drygt två månader sedan.

Första albumet släpps den 24 mars, i vår åker de på Europaturné tillsammans med riksvenska Eclipse.

Bandet har även släppt två videos – den senaste på fredagen; "Apologize" som är inspelad i Westerlunds hemby, närmare bestämt i Lappfjärds kyrka.

– Det var mer eller mindra av en slump – vi hade en deadline som närmade sig och hade ingen aning om var vi skulle spela in. Då kom jag på Lappfjärds kyrka och slutresultatet blev riktigt bra, säger Westerlund.

Bandet har även planerat in ett par spelningar i Österbotten i sommar, däribland en i Sydösterbotten i juni. Mer än så kan Westerlund ännu inte avslöja.

Videon Apologize kan ses på Youtube.

Kristinestads svenska församlings tf kyrkoherde Daniel Norrback har själv tidigare varit med i rockband, när mer tid fanns. Han känner inte till bandet desto mera men konstaterar att:

– Jag antar att det inte är kristendomsfientlig musik så då är det ok att spela i kyrkan.

Läs mera i lördagens SÖ (11.3)

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan