NyhetsbildZoom
Tapani Rentola konstaterar att bensinhandlarföreningen har spelat ut sin roll. Foto: Lotta Sjöblad

Bensinhandlarförening en av 135 bortputsade

Lotta Sjöblad -
Kristinestadsnejdens Bensinhandlare är med på listan över föreningar som nu rensats från registret. I Sydösterbotten ströks 135 föreningar.

– Föreningen har inte längre uppgifter och vi samlades senast 2004, säger Tapani Rentola i Kristinestad, sista sekreterare i Kristinestadsnejdens Bensinhandlare.

Tidigare gav föreningen bland annat utlåtanden om placering av servicestationer och då stadsplaner skulle ändras i kommunerna.

Bensinhandlarna har sällskap på listan av bland andra Kaskö samskolas understödsförening, Logen nr 23 Solstrålen av IOGT i Korsnäs och Pörtom Kyrkoby Hingstägarklubb.

Då registret nu rensats har 135 sydösterbottniska föreningar strukits. Av dessa fanns 60 i Kristinestad, 51 i Närpes, 16 i Kaskö och 8 i Korsnäs.

Läs mera i torsdagens Sydin (9.3)

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan