NyhetsbildZoom
Testpanelen i Yttermark lågstadieskola bestående av Minea Antfolk, Hanna Sand, Isak Gull och Jeremias Bengs är nästan helt övertygade: tre av fyra anser att ekomjölken är godast. Men skillnaden mellan de olika sorterna är ändå inte så riktigt stor. Foto: Daniel Nissén

Tre av fyra valde ekomjölk

Malin Bylund -
VIDEO Nu öppnar EU börsen för att skolelever och dagisbarn ska kunna dricka ekologisk mjölk. Men vad tycker eleverna själva om ekomjölken? Se videon här.

EU går in med ett högre stöd till vissa ekologiskt producerade livsmedel som serveras i skolor och daghem i enlighet med regeringens linje.

I höst höjs bland annat stödet för ekomjölk, vilket betyder att kommunerna då kan köpa ekomjölk till ungefär samma pris som vanlig lättmjölk.

Stödet på den ekologiska mjölken ska uppgå till 27 cent per liter i jämförelse med nio cent per liter för den vanliga. Förhoppningen är bland annat att efterfrågan på de ekologiska produkterna öka.

Om ekologisk mjölk kommer att börja serveras på skolorna och daghemmen i Närpes stad är ännu inte klart.

SÖ bestämde sig för att ta reda på om det egentligen finns någon skillnad i smak när det kommer till olika mjölksorter.

Vi kallade in en testpanel bestående av fyra elever från Yttermark lågstadieskola för att höra vad de egentligen tycker om den ekologiska mjölken. Finns det någon skillnad i smak när det gäller ekologisk, lätt och fettfri mjölk? Och vad skulle de tycka om att dricka ekologisk mjölk till skolmaten? Missa inte videon och läs mer i torsdagens SÖ (2 mars), där vi också intervjuar ekomjölkbonden Jussi Murto-Koivisto i Pjelax.


Testpanelen i Yttermark lågstadieskola – bestående av Minea Antfolk, Hanna Sand, Isak Gull och Jeremias Bengs – provsmakar olika sorters mjölk.


Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan