Kevin Lintula, Björn Back, Anton Mäki, Emil Berglund och Simon Lintula bygger en  hoppbacke till i slalombacken på Bötombergen. Antonia Söderlund firar sin tolvårsdag i slalombacken tillsammans med kompisen Frida Utfolk.

Plus för plusgrader i slalombacken

Ann-Sofie Långvik -
Det blöta fastlagstisdagsvädret hindrade inte de mest hängivna slalomåkarna från en dag i backen på sportlovets andra dag.

– Det finns de som är här nästan varje dag vi har öppet. De klarar sig själva i liften, säger Lina Ingves, som jobbar vid Bötombergens slalombacke i Lappfjärd.

Just på tisdagen fanns inte många åkare som ropade efter hennes hjälp. Självsäkert slirade de åkande ungdomarna fram och grep tag i ankaret i liften uppför, för att sedan lika självsäkert tuta på nerför.

Ett plus, förutom temperaturen, var att de inte behövde köa till liften.

– När man hoppar i hoppbacken är det bättre att det är plusgrader. Då är snön lite mjukare och man stöter sig inte lika mycket om man ramlar, sade Anton Mäki.  Zoom

Antonia Söderlund firar sin tolvårsdag i slalombacken tillsammans med kompisen Frida Utfolk. Foto: Ann-Sofie LångvikAnton Mäki, Kevin Lintula, Björn Back, Emil Berglund och Simon Lintula tyckte att det behövdes en hoppbacke till framför den gamla. Med hjälp av snö som backansvariga Janne Smeds skuffade fram med en pistmaskin formade de omsorgsfullt en ny puckel att flyga över.

Blir den klar i dag?

– Jo, vi har ju fem timmar på oss, sade de vid middagstid.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan