Nattvården fick förlängning

Daniel Nissén -
Kaskö fortsätter köpa hemvård nattetid.

Kaskö fortsätter köpa nattvård av företaget Med Group. Stadsfullmäktige godkände att avtalet med firman förlängs för tiden 1 mars till sista december. Avtalet innebär att Med Group förser Kaskö med en vårdare nattetid som placeras på Mariehemmet där staden också har en egen vårdare. 
Den ena av vårdarna ger hemvård under natten till de klienter som behöver. På så sätt försöker Kaskö minska behovet av vårdplatser. 
Ingen i fullmäktige ifrågasatte behovet av nattvården men det ställdes frågor om köptjänster är det bästa sättet att ordna servicen. 
- Nu när det funnits sökande till vårdarjobben, kan vi då inte ersätta köptjänsterna med egen personal, frågade Saara Erämaa-Hyvärinen (Gröna). 
- Det har varit besvärligt att få personal till natten. Med Group har varit säkert och pålitligt, svarade grundtrygghetsdirektör Tiia Krooks. 
Kaskö införde nattvården i höstas då man ingick ett halvårigt avtal med Med Group.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan