Närpes och Korsnäs går med i Pixne

Mona Söderman -
Det är meningen att Pixnekliniken i Malax ska drivas i ny regi från hösten. Planerna har fått grönt ljus i Korsnäs och Närpes.

Missbrukarvården vid Pixne fortsätter i Malax kommuns regi i samarbete med andra kommuner i Svenskfinland. Förslaget till samarbetsavtal om Pixnekliniken har i detta skede godkänts av kommunstyrelsen i Korsnäs.

Stadsstyrelsen i Närpes säger i sitt utlåtande att det är mycket positivt att Malax kan vara värdkommun tills vård- och landskapsreformen genomförs. Staden är redo att ingå avtal med Malax.

Målsättningen är att det inte ska bli något avbrott i tjänsten när missbrukarvården i Kårkullas regi avslutas den 30 juni. Det nya Pixne inleder sin verksamhet den 1 augusti.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan