Nu kan vi stolt presentera Historiska arkivet. Gå in på Sydins historiska arkiv så kan du läsa alla tidningar som vi publicerat mellan 1897 och 2011. Det är tiotusentals tidningssidor, ur gamla årgångar av Kristinestads Tidning, Syd-Österbotten, Kaskö Tidning och Närpes Tidning.

Det här är ett digitalt mervärde som vi erbjuder våra prenumeranter. Det krävs att du har en aktiv prenumeration som du har kopplat till ditt konto. Sedan är det bara att logga in och frossa i materialet som består av långt över 100.000 tidningssidor. Du kan bläddra från tidning till tidning, men också använda sökfunktionen.

Det historiska arkivet fungerar via dator men även via eSydin-appen på smarttelefon eller surfplatta. Det är samma app som du som är prenumerant använder för att läsa Sydin som e-tidning. Appen finns för både iOS-enheter (Iphone och Ipad) och för Android. Eventuellt kan en uppdatering till den nyaste versionen behövas.

Tyvärr är appen för iOS-enheter ännu något bristfällig, ännu på fredagen saknades länkar till Närpes Tidning och Kaskö Tidning, men det här ska åtgärdas inom kort.

Är du inte prenumerant? Du får tillgång till arkivet genom en prenumeration på e-tidningen (8,60 euro per månad var än i världen du är) eller papperstidningen (15 euro per månad inom Finland). Det är ett paket som från och med nu innehåller både nya och gamla tidningar.

Historiska arkivet på Sydins historiska arkiv