NyhetsbildZoom
Nijas Sarailija är ny huvudtränare för Krafts division 2-lag. Foto: Janne Smeds

Nijas Sarailija tränar Kraft

Janne Smeds -
Det blev inte Peter Sundlin. I stället har Kraft skrivit kontrakt med Nijas Sarailija och Sead Ustic.

För ett par veckor sedan meddelade Krafts lagledare Christer Pihlgren att man hoppas att Peter Sundlin fortsätter i Kraft och att han får med sig Jens Nygård i tränarstaben.

Men den planen gick inte i lås.

I stället blir det en helt ny tränarduo som ska lotsa division 2-laget nästa säsong. Det beslöts på lördag kväll.

Ny huvudtränare är Nijas Sarailija och som assisterande har Kraft knutit till sig Sead Ustic.

Sarailija, som har A-tränarlicens, har bland annat tränat Krafts B-juniorer och Kraft II medan Ustic bland annat tränat Krafts damlag. Han innehar B-tränarlicens.

– Det var ett svårt och stort beslut, speciellt då Peta (Peter Sundlin) har gjort ett jättebra jobb med laget tidigare, säger Krafts ordförande Mårten Grandell.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan